Proizvodi novosadske Viktorija grupe u bečkom Imperijalu

Proizvodi novosadske Viktorija grupe (Victoria Group) koriste se u čuvenim bečkim ugostiteljskim objektima - Imperial hotelu i restoranu "Steirereck". Novinari iz Srbije su tokom dvodnevne posete Beču imali priliku da prisustvuju ručnoj izradi "imperial" torte, čiji recept datira iz 1873. godine, a jedan od njenih sastojaka je lecitin bečejskog "Sojaproteina" iz sastava Viktorija grupe. "Sojaprotein" je izabran za dobavljača sojinog lecitina jer u proizvodnji koristi iskljuvčivo genetski nemodifikovanu soju, ali i zbog kontinuiranog kvaliteta. Imperijal hotel, gde odsedaju šefovi država, diplomate i javne ličnosti, nabavlja samo proizvode najboljeg kvaliteta. "Imperial" torte se ručno prave u hotelskoj kuhinji, a ohlađeno parče može stajati na polici osam nedelja. U "Steirereck-u", jedinom restoranu u Beču sa dve Mišlenove zvezde, u pripremanju jela koristi se "iskon" ulje Viktorija grupe.

Proizvodi novosadske Viktorija grupe u bečkom ImperijaluProizvodi novosadske Viktorija grupe (Victoria Group) koriste se u čuvenim bečkim ugostiteljskim objektima - Imperial hotelu i restoranu "Steirereck".

Novinari iz Srbije su tokom dvodnevne posete Beču imali priliku da prisustvuju ručnoj izradi "imperial" torte, čiji recept datira iz 1873. godine, a jedan od njenih sastojaka je lecitin bečejskog "Sojaproteina" iz sastava Viktorija grupe.

Prema rečima generalnog direktora Imeprijal hotela Klausa Kristandla, "Sojaprotein" je izabran za dobavljača sojinog lecitina jer u proizvodnji koristi iskljuvčivo genetski nemodifikovanu soju, ali i zbog kontinuiranog kvaliteta.

On je istakao da Imperijal hotel, gde odsedaju šefovi država, diplomate i javne ličnosti, nabavlja samo proizvode najboljeg kvaliteta.

"Imperial" torte se ručno prave u hotelskoj kuhinji, a ohlađeno parče može stajati na polici osam nedelja.

U "Steirereck-u", jedinom restoranu u Beču sa dve Mišlenove zvezde, u pripremanju jela koristi se "iskon" ulje Viktorija grupe.

Vlasnik i kuvar restorana Hajnc Raitbauer rekao je novinarima da koristi proizvode sa sopstvene farme i namirnice lokalnih farmera, a "iskon" ulje je u žestokoj konkurenciji izabrano zbog toga što je čisto suncokretovo ulje.

Proizvodi Viktorija grupe, pre svega "iskon" ulje, brend kompanije "Victoriaoil" iz Šida, i program "Sojaproteina", imaju plasman veći od 70 odsto na inostrana tržišta, od čega najviše u Evropsku unuju.

Izvoz Viktorija grupe, u okviru koje posluje 10 kompanija, u 2011. godini je premašio 174 miliona evra.

U okviru te grupacije najveći izvoznik je kompanija "Victoriaoil" koja je prošle godine proizvela 60 miliona boca "iskon" ulja koje zadovoljava najviše evropske standarde.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik